Urządzenia i Akcesoria
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
-
800 g wody
-
4 liście laurowe, suszone
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
1000 g mięsa wieprzowego tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
400 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 jajka
-
50 g bułki tartej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.5 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
1138.3 kJ /
272.1 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Pasztet
3h
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet z piersi indyka
2h