Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
TM5 TM6

Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek

Składniki

  • 800 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 3 jajka
  • 50 g bułki tartej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1168 kJ / 279 kcal
Białko
17.6 g
Węglowodany
4.4 g
Tłuszcz
21.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie