Rillettes z kaczką i wieprzowiną
TM5 TM6

Rillettes z kaczką i wieprzowiną

Składniki

  • 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżki brandy (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
14155 kJ / 3381 kcal
Białko
70.8 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
344.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie