Urządzenia i Akcesoria
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
750 g
Składniki
-
100 g smalcu wieprzowego, pokrojonego na kawałki
-
300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
600 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
2 łyżki brandy (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
350.6 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
2030.4 kJ /
485.3 kcal
Tłuszcz
49.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
18.1 g
Węglowodany
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pasztet
3 godz.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min