Rillettes z kaczką i wieprzowiną
TM6 TM5

Rillettes z kaczką i wieprzowiną

4.5 (57 ocen)

Składniki

  • 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
    lub ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżki brandy (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
15227.7 kJ / 3639.5 kcal
Białko
61.7 g
Węglowodany
2.9 g
Tłuszcz
373.2 g
Tłuszcz nasycony
135.5 g
Błonnik
1.3 g
Sód
2629.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy