
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
lub ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Białko
- 61.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 373.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 135.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 2629.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1hod. 40min
Solanka z mięsem
2h
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min