Rillettes z kaczką i wieprzowiną

Rillettes z kaczką i wieprzowiną

4.6 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
750 g

Składniki

  • 100 g smalcu wieprzowego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
    ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżki brandy (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 350.6 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 2030.4 kJ / 485.3 kcal
Tłuszcz 49.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Węglowodany 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...