
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcami
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 150 g marchewki z odciętymi końcami
- 2 ząbki czosnku
- 500 g wody
- 250 g octu, białego 10%
- 50 g oleju
- 100 g cukru
- 20 g soli
- 2 łyżeczki białej gorczycy
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe, suszone
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 255.1 kcal / 1067.2 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 1584.7 mg
Alternatywne przepisy
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 Std. 30 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2 Std. 25 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 Std. 45 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 Std. 45 Min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 Std. 30 Min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 Std. 30 Min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 Std. 30 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 Std. 30 Min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 Std. 30 Min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 Min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 Min