Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 53.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1313.2 mg
Alternatywne przepisy
Golonka w sosie piwnym
2h 20 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45 min
Flaczki wołowe
2h 35min