
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa słoikowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
ząbki czosnku3 - 4
-
mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
soli peklowej1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
żelatyny w proszku1 łyżeczka
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania100 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
664.8 kcal /
2781.5 kJ
Białko
42.8 g
Tłuszcz
53.1 g
Węglowodany
1.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
1313.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Musztarda
36 godz. 10 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Masło
5 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min