Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa słoikowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1000 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka soli peklowej
-
1 ½ łyżki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
100 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1313.2 mg
Białko
42.8 g
Kalorie
2781.5 kJ /
664.8 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Musztarda
36sa 10 dk
Paprykarz à la szczeciński
45 dk
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1sa 45 dk
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1sa 30 dk
Rolada mięsna
1sa 10 dk
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1sa
Schab chrzanowy
2sa 30 dk
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3sa 25 dk
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4sa 15 dk
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2sa 40 dk
Baleron z karkówki
50sa 30 dk
Flaczki wołowe
2sa 35 dk