
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z żołądków drobiowych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
wody1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju25 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
mąki pszennej25 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360 kcal /
1508 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1089 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska