Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g żołądków drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1000 g wody
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g oleju
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g mąki pszennej
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1508 kJ / 360 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1089 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczona szynka (kulka)
50h
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Żeberka w kapuście
2h 10min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25 min.
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min