Gulasz z żołądków drobiowych
TM6 TM5

Gulasz z żołądków drobiowych

4.3 (696 ocen)

Składniki

  • 600 g żołądków drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g oleju
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1508 kJ / 360 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
2.8 g
Sód
1089 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy