Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

4.3 761 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    600 g
  • wody
    1000 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    25 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    150 g
  • mąki pszennej
    25 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360 kcal / 1508 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1089 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...