Paprykarz à la szczeciński

Paprykarz à la szczeciński

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g ryżu długoziarnistego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 400 g filetów z morszczuka świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    400 g filet z morszczuka, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 55.3 kcal / 231.5 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 259.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...