Paprykarz à la szczeciński

Paprykarz à la szczeciński

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu długoziarnistego
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • filetów z morszczuka świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    400 g
    400 g filet z morszczuka, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • koncentratu pomidorowego
    100 g
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 łyżka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 55.3 kcal / 231.5 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 259.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...