Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz à la szczeciński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
400 g filet z morszczuka, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki400 g filetów z morszczuka świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
259.5 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
231.5 kJ /
55.3 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 Min
Zupa rybna z warzywami
45 Min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.