
Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz à la szczeciński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
400 g filetów z morszczuka świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
55.3 kcal /
231.5 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
259.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska