Kiełbasa wieprzowa na Varomie
TM6 TM5

Kiełbasa wieprzowa na Varomie

4.7 ( 1.0K oceny )

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
  • 700 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1089.9 kcal / 4560.3 kJ
Białko
55.6 g
Tłuszcz
93.2 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Sód
1980 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy