Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
-
700 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1980 mg
Białko
55.6 g
Kalorie
4560.3 kJ /
1089.9 kcal
Tłuszcz
93.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczeń rzymska
1 godz. 25 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.