Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- mieszane zioła, suszone, do obtoczenia kiełbasy
- 700 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 4560.3 kJ / 1089.9 kcal
- Białko
- 55.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 93.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1980 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Schab chrzanowy
2h 30 min
Rolada mięsna
1h 10 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30 min
Schab z Varomy
3u. 40min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasztet z piersi indyka
2h
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45 min