Kiełbasa wieprzowa na Varomie

Kiełbasa wieprzowa na Varomie

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
  • 700 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1980 mg
Białko 55.6 g
Kalorie 4560.3 kJ / 1089.9 kcal
Tłuszcz 93.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 33.1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...