Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
-
700 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1980 mg
Białko
55.6 g
Kalorie
4560.3 kJ /
1089.9 kcal
Tłuszcz
93.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 Std.