Kiełbasa wieprzowa na Varomie
TM6 TM5

Kiełbasa wieprzowa na Varomie

4.7 (539 ocen)

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • mieszane zioła, suszone, do obtoczenia kiełbasy
  • 700 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
4560.3 kJ / 1089.9 kcal
Białko
55.6 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
93.2 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Błonnik
0.6 g
Sód
1980 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 77 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy