
Urządzenia i Akcesoria
Leczo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
600 g papryki bez gniazd nasiennych (400 g pokrojone na kawałki, 200 g pokrojone w 0,5-1 cm paski)
-
400 g cukinii bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
350 g kiełbasy pokrojonej w półplasterki, podsmażonej na patelni
-
1 ¼ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
700 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258 kcal /
1080 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1198 mg