Zupa krem z pieczarek
TM5 TM6

Zupa krem z pieczarek

Składniki

  • 400 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 500 - 600 g wody
  • 200 g mleka
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 50 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g serka kremowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
550.3 kJ / 131.5 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
9.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie