
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
400 g pieczarek przekrojonych na pół
-
500 - 600 g wody
-
200 g mleka
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g serka kremowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.7 kcal /
735.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
365 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska