Kotlety mielone

Kotlety mielone

4.8 222 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 750 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 75 g białej bułki, czerstwej
  • 75 g mleka
  • 2 jajka
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy
  • bułka tarta do panierowania (ok. 80 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 232.4 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 931.8 kJ / 222.7 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...