Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
TM6

Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze

4.7 (1.5K oceny)

Składniki

  • 70 g oleju
  • 600 g mięsa z łopatki wołowej, bez kości, pokrojonego na 3 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
  • 170 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 150 g marchewki, pokrojonej w 1-2 cm plastry
  • 70 g selera naciowego, pokrojonego w 0.5-1 cm plastry
  • 80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentrat bulionu mięsnego, wykonany w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 250 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2210.6 kJ / 528 kcal
Białko
29.5 g
Węglowodany
30.3 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
4.3 g
Sód
1138.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy