
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Greckie klopsiki (Soutzoukakia)
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
bułki tartej60 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
Sos pomidorowy i ryż
-
oliwy z oliwek50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą400 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
cukru2 łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody400 g
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
725 kcal /
3045 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska