
Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 portions
Składniki
-
caraway seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
dried oregano¼ tsp
-
fine sea salt¾ tsp
-
garlic cloves2
-
long red chilli halved, deseeded if desired, to taste¼ - ½
-
onions quartered75 g
-
olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)400 g
-
tomato purée15 g
-
honey10 g
-
red wine vinegar10 g
-
fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn15 g
-
fresh basil leaves roughly torn, to taste1 - 2
-
medium eggs4
-
feta cheese crumbled, to taste40 - 50 g
-
crusty bread for serving
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
459.7 kcal /
1923.5 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
1113.8 mg