Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mayak Eggs
- 4 medium eggs
- water, up to 1 l mark
- 1 fresh red chilli, deseeded and roughly chopped
- 4 garlic cloves
- 20 g spring onions, sliced (2 mm)
- 40 g onions, cut in pieces
- 100 g soy sauce
-
100
g mirin
lub 50 g sugar - 1 Tbsp sesame seeds
Ramen
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 1000 g water
- 100 g carrots, sliced (5 mm)
- 10 g seaweed sheets, cut in pieces
-
100
g fresh shiitake mushrooms, sliced
lub fresh enokitake mushrooms, sliced - 100 - 120 g kimchi, to taste, cut in pieces (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g Korean chilli paste (gochujang)
-
2 - 3
tsp Korean chilli flakes (gochugaru)
lub ½ - ¾ tsp dried chilli flakes - 30 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- 2 Tbsp fish sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp oyster sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 4 portions dried ramen noodles (approx. 80 g each)
- water, for cooking noodles
- 160 g silken tofu, cut in pieces
- 2 spring onions, sliced (5 mm)
- sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1357 kJ / 324 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 3180 mg
Alternatywne przepisy
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min.
Stuffed Portobello Mushrooms
45 Min
Gochujang Ramen Noodles
30 min.
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 Std. 30 Min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 Min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 Min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1h 15 min.
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min.