
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mayak Eggs
- 4 medium eggs
- water up to 1 l mark
- 1 fresh red chilli deseeded and roughly chopped
- 4 garlic cloves
- 20 g spring onions sliced (2 mm)
- 40 g onions cut in pieces
- 100 g soy sauce
-
100
g mirin
lub 50 g sugar - 1 Tbsp sesame seeds
Ramen
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 200 g onions cut in wedges
- 1000 g water
- 100 g carrots sliced (5 mm)
- 10 g seaweed sheets cut in pieces
-
100
g fresh shiitake mushrooms sliced
lub fresh enokitake mushrooms sliced - 100 - 120 g kimchi to taste, cut in pieces (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g Korean chilli paste (gochujang)
-
2 - 3
tsp Korean chilli flakes (gochugaru)
lub ½ - ¾ tsp dried chilli flakes - 30 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- 2 Tbsp fish sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp oyster sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 4 portions dried ramen noodles (approx. 80 g each)
- water for cooking noodles
- 160 g silken tofu cut in pieces
- 2 spring onions sliced (5 mm)
- sesame seeds for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 324 kcal / 1357 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 3180 mg