![Pea Gazpacho Pea Gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a0f233e9-399e-4083-af00-a69b65e73be8/Derivates/4ba7d0b4-8b92-4368-a681-8888e247985d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 800 g water
- 500 g fresh green peas
- 2 garlic cloves
- 200 g cucumber, cut in pieces
- 50 g bread, torn in pieces
- 100 g extra virgin olive oil
- 40 g sherry vinegar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 4 Tbsp Greek yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2826 kJ / 676 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min