Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g raw cashew nuts
- 200 g water, plus 2 Tbsp
- 5 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g ghee, plus extra for frying
- 70 g onions, quartered
- 300 g passata
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp desiccated coconut
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp garam masala
- ¼ tsp ground turmeric
- 250 g mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, cauliflower, cut in 2 cm pieces, or peas)
- 250 g paneer cheese, diced (2 cm)
- 75 g plain yoghurt
- 50 g double cream
- ½ tsp caster sugar
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229 kJ / 533 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
Alternatywne przepisy
Palak Paneer
45 Min
Coconut Dhal
20 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Dal Makhani
9h 30min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Chana Masala
45 Min
Vegetable Biryani
50 Min