Urządzenia i Akcesoria
Paneer Makhani
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
raw cashew nuts25 g
-
water plus 2 Tbsp200 g
-
garlic cloves5
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
ghee plus extra for frying50 g
-
onions quartered70 g
-
passata300 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
desiccated coconut1 tsp
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground coriander½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
garam masala½ tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, cauliflower, cut in 2 cm pieces, or peas)250 g
-
paneer cheese diced (2 cm)250 g
-
plain yoghurt75 g
-
double cream50 g
-
caster sugar½ tsp
-
fresh coriander leaf chopped, for garnishing5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18.7 g
Kalorie
2229 kJ /
533 kcal
Tłuszcz
41.4 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dhal
20 Min
Palak Paneer
45 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Dhokla
30 Min
Vegetable Biryani
50 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min