Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers, drained, rinsed
- 5 anchovy fillets, in oil
- 2 pinches dried oregano
- 100 g pitted black olives
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, diced - 850 g water
- 500 g dried spaghetti
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 96 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1h 30min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Shakshuka
50 min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1h 15 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Puttanesca Penne
50 min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min