Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers, drained, rinsed
- 5 anchovy fillets, in oil
- 2 pinches dried oregano
- 100 g pitted black olives
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, diced - 850 g water
- 500 g dried spaghetti
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 96 g
Alternatywne przepisy
Sardine and Pea Pilaf
40 Min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 Min
Puttanesca Penne
50 Min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Pasta alla Puttanesca
35 Min
Shakshuka
50 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 Min
Cheeseboard Spaghetti
45 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 Std. 30 Min