Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green Tahini Dressing
- 2 garlic cloves
- 50 g light tahini
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g water
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g fresh coriander, leaves only
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
Aubergine Salad
- 2 aubergines, sliced lengthways (1 cm)
- 2 Tbsp za'atar, mixed with 2 Tbsp olive oil
- 800 g water
- 120 g bulgar wheat
- 100 g fresh spinach leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g tinned chickpeas (drained weight)
- 100 g cherry tomatoes, halved
- 50 g pitted black olives
- 50 g red onion, thinly sliced
- 80 g low fat feta cheese
- 50 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 Std.
Shakshuka
50min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Asian Chopped Salad
20min
Mexican Quinoa Salad
30min