Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 fresh red chilli, halved and deseeded
- 2 garlic cloves
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 60 g water
- 15 g sherry vinegar
- 50 g sultanas
- 30 g pickled baby capers, drained
- 30 g toasted pine nuts
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- 1 lemon, finely grated zest only
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
Cauliflower Steaks
- 2 cauliflowers
- dried oregano, to taste
Cauliflower Purée
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g almond milk
- 50 g dairy-free spread
- 10 g olive oil
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1851.9 kJ / 442.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 762.7 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Lentil Moussaka
3h 30min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h