Urządzenia i Akcesoria
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia dłoni oraz dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
-
100 g mleka
-
1 bułka kajzerka
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół
-
1 jajko
-
15 g koniaku
-
2 - 3 szczypty tymianku, suszonego
-
2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego
-
2 - 3 szczypty majeranku, suszonego
-
½ - 1 łyżeczkę soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos pieczarkowy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 - 200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
25 g oliwy z oliwek
-
½ - 1 łyżeczkę soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g wody
-
60 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
741.7 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
1282.1 kJ /
306.4 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żur z klopsikami na Varomie
1 h
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 h 45 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 h 30 min
Gulasz cielęcy
1 h 15 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 h 20 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 h 10 min
Klopsy królewieckie
2 h 10 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 h 50 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Karbonatki
30 min