
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia dłoni oraz dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
-
mleka100 g
-
bułka kajzerka1
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki400 g
-
pieczarek przekrojonych na pół100 g
-
jajko1
-
koniaku15 g
-
tymianku, suszonego2 - 3 szczypty
-
rozmarynu, suszonego2 - 3 szczypty
-
majeranku, suszonego2 - 3 szczypty
-
soli½ - 1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos pieczarkowy
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
pieczarek przekrojonych na pół150 - 200 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
soli½ - 1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody300 g
-
śmietany, 18% tłuszczu60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.4 kcal /
1282.1 kJ
Białko
28.9 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
741.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska