Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej

Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej

4.0 232 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Pulpety
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia dłoni oraz dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
  • 100 g mleka
  • 1 bułka kajzerka
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
  • 100 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 1 jajko
  • 15 g koniaku
  • 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego
  • 2 - 3 szczypty majeranku, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos pieczarkowy
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 - 200 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 25 g oliwy z oliwek
  • ½ - 1 łyżeczkę soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g wody
  • 60 g śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 741.7 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 1282.1 kJ / 306.4 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...