Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej

Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej

4.0 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Pulpety
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia dłoni oraz dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
  • mleka
    100 g
  • bułka kajzerka
    1
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
    400 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    100 g
  • jajko
    1
  • koniaku
    15 g
  • tymianku, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • rozmarynu, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • majeranku, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    ½ - 1 łyżeczkę
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Sos pieczarkowy
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    150 - 200 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczkę
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    300 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306.4 kcal / 1282.1 kJ
Białko 28.9 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 741.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...