
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Roladki z kurczaka
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki40 g
-
filety z piersi kurczaka, bez skóry ok. 150 g każdy2
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
ryżu brązowego100 g
Sos jogurtowy z papryką
-
jogurtu naturalnego150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
liści bazylii, świeżych2 łyżki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370 kcal /
1549.1 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.