Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1422 kJ / 339 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Golonka w sosie piwnym
2 Std. 20 Min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 Std.
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 Min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1h 50min