
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 339 kcal / 1422 kJ
- Białko
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min