Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1422 kJ / 339 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 Std. 20 Min
Ciasto kalafiorowe
1h 15min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Kotlety śledziowe z kaparami
25 Min
Bigos z czerwonej kapusty
1h 30min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min
Golonka w sosie piwnym
2hod. 20min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min