Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- 400 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 800.8 kJ / 191.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 373.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Pizza z makaronu spaghetti
1 Std. 10 Min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50min
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 Std. 10 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Makaron z makrelą i cytryną
30min
Scones z camembertem
45min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1h 30min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Kotleciki z chleba
45min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 Std. 10 Min
Fasolka po bretońsku na szybko
35min