
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety ruskie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia10 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)700 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania80 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki400 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
191.4 kcal /
800.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
373.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Kotlety z jajek
1 godz.
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kotleciki z chleba
45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min