
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia kotletów
- 700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, pokrojonych na kawałki
- 400 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do panierowania kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 630.8 kJ / 150.7 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 393.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Kotlety z jajek
1 godz.
Kotleciki z chleba
45 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min