
Urządzenia i Akcesoria
Grzyby z czosnkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138.1 kcal /
577.6 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
297.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska