Grzyby z czosnkiem

Grzyby z czosnkiem

4.3 266 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138.1 kcal / 577.6 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 297.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...