Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.6 kJ / 138.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 297.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa grzybowa
1hod. 15min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Pikle
1h 20min
Sok z ciemnych winogron
40 分钟
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1小时 30 分钟
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min