Grzyby z czosnkiem
TM5 TM6

Grzyby z czosnkiem

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 400 g borowików, podgrzybków lub prawdziwków, świeżych, oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 50 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
571 kJ / 137 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
12.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie