
Urządzenia i Akcesoria
Grzyby z czosnkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki400 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138.1 kcal /
577.6 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
297.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska