
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
- 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
- 70 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 350 g wieprzowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 400 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 płaska łyżeczka kminku, mielonego
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej mielonej
- 150 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
- 150 - 180 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 351 kcal / 1472 kJ
- Białko
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa minestrone
45 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Jambalaya
1 godz.
Zupa caldo verde
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kartoflanka
55 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zalewajka
1 godz.
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min