Urządzenia i Akcesoria
Gulasz ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
70 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
70 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
350 g wieprzowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
400 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 płaska łyżeczka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej mielonej
-
150 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
-
150 - 180 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.5 g
Kalorie
1472 kJ /
351 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Jambalaya
1 godz.
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Bigos cygański
1 godz.