Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany

4.6 200 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    70 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    350 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    70 g
  • wieprzowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
    350 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej mielonej
    1 łyżeczka
  • czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
    150 - 180 g
  • zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
    150 - 180 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 351 kcal / 1472 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...