
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry70 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki350 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę70 g
-
wieprzowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę350 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego1 płaska łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej mielonej1 łyżeczka
-
czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski150 - 180 g
-
zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski150 - 180 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351 kcal /
1472 kJ
Białko
15.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska