Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji
Składniki
-
60 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki
-
150 g sera żółtego np. emmentalera, edamskiego, pokrojonego na kawałki
-
1200 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i skropienia wierzchu zapiekanki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
300 g makaronu, suchego np. fusilli, penne
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
80 - 100 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
60 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g serka kremowego śmietankowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 - 300 g resztek mięsa z kurczaka ugotowanego, podzielonego na 3-5 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.7 g
Kalorie
3211.2 kJ /
767 kcal
Tłuszcz
45.6 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
60.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
2 godz. 40 min
Pastisio
1 godz. 10 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min
Makaron po bolońsku
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Lasagne bolońska
2 godz. 30 min