Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di puntarelle (peso lordo)
- 10 cubetti di ghiaccio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 4 filetti d'acciuga sott'olio, scolati
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di aceto di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35p
Contorno di cavolo nero
20p
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Catalogna con olive e capperi
50min
Cime di rapa stufate
55min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45 min
Carciofi alla romana
50min
Salmone all'arancia con agretti
40 min
Contorno di agretti
40 min
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25 min.
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1j 45 menit