Puntarelle alla romana

Puntarelle alla romana

4.8 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di puntarelle (peso lordo)
  • 10 cubetti di ghiaccio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
  • 4 filetti di acciughe sott'olio scolati
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.1 g
Kalorie 602 kJ / 144 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...