Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di puntarelle (peso lordo)
- 10 cubetti di ghiaccio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 4 filetti di acciughe sott'olio, scolati
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di aceto di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Carciofi alla maremmana
40min
Carciofi all'aceto light
45min
Contorno di cavolo nero
20 min
Contorno di verza
35 Min
Carciofi stufati
30min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min
Contorno di agretti
40min
Cardi gratinati
40min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Carciofi alla romana
50min
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30min