Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di acqua
- 250 g di melanzane a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm) + q.b.
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema fredda di zucchine
20 min
Vellutata di porcini
50min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 min
Salsa fagioli e feta
10min
Vellutata fredda d'estate
1h
Salsa di melanzane Bhurta
35min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1h 30min
Salsa di peperoni in conserva
1 Std. 15 Min
Vellutata di funghi
50min
Crema di melanzane
50min
Salsa melanzane e mandorle
25min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min