Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 350 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (2x2 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 160 g di ricotta fresca, sgocciolata
- 2 uova
- olio extravergine di oliva q.b.
- pangrattato q.b.
- insalata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 603 kJ / 144.2 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Quiche di spinaci e speck
2h
Burger di spinaci
40min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Burger di zucchine
1h
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata piselli e primo sale
2sa 15 dk