Cacciucco di ceci

Cacciucco di ceci

4.7 199 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Cacciucco
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 3 filetti di acciuga sott'olio ben sgocciolati
  • 280 g di bietole, le foglie a listarelle
  • 450 g di ceci lessati
  • 70 g di passata di pomodoro
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 8 fettine di pane casereccio
  • 20 g di pecorino grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.3 g
Kalorie 2012 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 11.9 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...