Wersje kompatybilne
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto allo sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
- 30 g di pomodori secchi
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati
- 130 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
Riso basmati integrale
- 200 g di riso basmati integrale, (cottura 10 minuti)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1553.2 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Insalata di riso basmati, salmone e avocado
1h
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Insalata di mare veloce con quinoa
40min
Insalata di riso nero
1h
Tabulè di quinoa e tonno
40min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1h
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min