Catalogna con olive e capperi

Catalogna con olive e capperi

4.3 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 700 g di catalogna le foglie e i gambi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di aceto di vino bianco
  • 2 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 1 spicchio di aglio intero
  • 80 g di olive verdi denocciolate tipo rosatelle
  • 1 cucchiaio di capperi sott'aceto sgocciolati
  • 30 g di pinoli sgusciati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.8 g
Kalorie 900 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...