Vellutata di carote con pesto di foglie

Vellutata di carote con pesto di foglie

4.7 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Pesto di foglie di carote
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    60 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di pinoli, tostati
    50 g
  • di foglie di carote pulite
    40 - 45 g
  • di olio extravergine di oliva
    90 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Vellutata di carote
  • di scalogno a pezzi
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di carote ben pulite e a pezzi (2-3 cm)
    500 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di acqua
    400 - 450 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470.5 kcal / 1969 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 616.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...