Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 550 - 650 g bobu, świeżego
- 2 ząbki czosnku
- 50 g wody mineralnej, niegazowanej
- 80 g oleju z pestek winogron
- 35 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g pasty tahini, jasnej, płynnej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6049.4 kJ / 1445.8 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 109.7 g
- Tłuszcz
- 105.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 45.2 g
- Sód
- 3699.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta z bakłażana
55min
Hummus z buraka
1 Std.
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1h 10min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 Min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 Std.
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1h 10min
Kawior z bakłażana
50 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Falafele z bobu i cieciorki
50 Min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 Min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min