Czerwone pesto

Czerwone pesto

4.9 130 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 słoiki

Składniki

  • 200 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzechów nerkowca
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 200 g suszonych pomidorów
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1939 mg
Białko 26 g
Kalorie 6365 kJ / 1521 kcal
Tłuszcz 143 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 26.5 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...