Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

4.6 222 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
    600 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • orzechów włoskich, łuskanych
    100 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • bułki tartej (opcjonalnie)
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 84.7 kcal / 354.5 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 61.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...