
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
250 - 300 g czerwonych buraków umytych, nieobranych
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
-
1 ząbek czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 łyżka tymianku, suszonego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87.3 kcal /
365.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
535 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z zielonego groszku
40 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min