
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków umytych, nieobranych250 - 300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków20 g
-
czosnku1 ząbek
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
tymianku, suszonego1 łyżka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87.3 kcal /
365.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
535 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska