
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z botwinką i serem feta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki110 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu120 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
-
wody zimnej30 - 40 g
-
soli1 płaska łyżeczka
Farsz
-
botwiny w całości (ok. 350 g każdy)2 pęczki
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
wody20 g
-
sera typu feta pokruszonego170 - 200 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
jajka3
-
soli (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koperek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.6 kcal /
1426.1 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska