
Urządzenia i Akcesoria
Krem z topinamburu z kindziukiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej na kawałki60 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki450 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki5 - 10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
180.2 kcal /
753.9 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
303.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska