Urządzenia i Akcesoria
Krem z topinamburu z kindziukiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
753.9 kJ /
180.2 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Chutney śliwkowy
1 godz.
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min