Krem z topinamburu z kindziukiem
TM5 TM6

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.8 (30 ocen)

Składniki

  • 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g kiełbasy, typu kindziuk, pokrojonej w cienkie plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
735 kJ / 180 kcal
Białko
6.25 g
Węglowodany
19.1 g
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy