
Urządzenia i Akcesoria
Placki dyniowe z ricottą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
nasion kolendry¾ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¾ łyżeczki
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
jajka2
-
sera ricotta podzielonego na kawałki80 g
-
oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
syropu klonowego plus dodatkowa ilość do podania20 g
-
mąki orkiszowej100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jogurt naturalny ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
87.7 kcal /
367.1 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
247.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska