Placki dyniowe z ricottą
TM5 TM6

Placki dyniowe z ricottą

Składniki

  • ¾ łyżeczki nasion kolendry
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 20 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 20 g syropu klonowego, plus dodatkowa ilość do podania
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • jogurt naturalny, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
367.1 kJ / 87.7 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie