
Urządzenia i Akcesoria
Placki dyniowe z ricottą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
¾ łyżeczki nasion kolendry
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
2 jajka
-
80 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
20 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
20 g syropu klonowego plus dodatkowa ilość do podania
-
100 g mąki orkiszowej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
jogurt naturalny ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
87.7 kcal /
367.1 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
247.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska