Placki dyniowe z ricottą

Placki dyniowe z ricottą

3.9 139 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • nasion kolendry
    ¾ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    400 g
  • jajka
    2
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    80 g
  • oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • syropu klonowego plus dodatkowa ilość do podania
    20 g
  • mąki orkiszowej
    100 g
    100 g mąki pszennej
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jogurt naturalny ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 87.7 kcal / 367.1 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 247.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...