
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 4 cm kostkę
-
200 g liści szpinaku, świeżych
Pesto z rukoli
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g rukoli
-
25 g liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
80 g oliwy z oliwek
-
30 g orzeszków piniowych prażonych (patrz wskazówka)
-
1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i podsypania ciasta
-
1 łyżeczkę gałki muszkatołowej, mielonej
-
woda ilość do gotowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
669.4 kcal /
2802.7 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
104.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
772.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska