![Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/188E9C6C-AEE3-48E4-B1AC-FEA3914A5B8C/Derivates/5f304f5a-e8a4-4985-9569-6395bfaa6fc8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 500 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w 4 cm kostkę
- 200 g liści szpinaku, świeżych
Pesto z rukoli
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g rukoli
- 25 g liści bazylii, świeżych
- 2 ząbki czosnku
- 80 g oliwy z oliwek
- 30 g orzeszków piniowych, prażonych (patrz wskazówka)
- 1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i podsypania ciasta
- 1 łyżeczkę gałki muszkatołowej, mielonej
- woda, ilość do gotowania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2802.7 kJ / 669.4 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 104.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 772.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Risotto z jarmużem
50 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 Min
Gnocchi buraczane
30 Min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Pesto z bazylii
10min