Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli

Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli

4.3 215 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych w 4 cm kostkę
    500 g
  • liści szpinaku, świeżych
    200 g
Pesto z rukoli
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • rukoli
    50 g
  • liści bazylii, świeżych
    25 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • orzeszków piniowych prażonych (patrz wskazówka)
    30 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania
    1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • jajko
    1
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i podsypania ciasta
    350 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 łyżeczkę
  • woda ilość do gotowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 669.4 kcal / 2802.7 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 104.1 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 772.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...