
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 4 cm kostkę500 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
Pesto z rukoli
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
rukoli50 g
-
liści bazylii, świeżych25 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek80 g
-
orzeszków piniowych prażonych (patrz wskazówka)30 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 1 ¼ łyżeczki
-
jajko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i podsypania ciasta350 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczkę
-
woda ilość do gotowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
669.4 kcal /
2802.7 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
104.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
772.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska