Pasta z pieczonego bakłażana

Pasta z pieczonego bakłażana

4.2 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
550 g

Składniki

  • 1 bakłażan (ok. 400-450 g)
  • 6 ząbków czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g sera typu feta (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
  • 5 g soku z cytryny (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 79.2 kcal / 331.3 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 215.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...