Pasta z pieczonego bakłażana
TM5 TM6

Pasta z pieczonego bakłażana

4.1 (55 ocen)

Składniki

  • 1 bakłażan (ok. 400-450 g)
  • 6 ząbków czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2172 kJ / 518 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
40.6 g
Tłuszcz
38.6 g
Błonnik
13.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy