Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bakłażan (ok. 400-450 g)
- 6 ząbków czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 30 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2172 kJ / 518 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Błonnik
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Pasta z oliwek
5 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta z bakłażana
55 min
Sycylijska caponata
30min