Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami

Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami

4.2 232 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • czerwonych buraków średnich, nieobranych
    100 - 150 g
  • oliwy z oliwek do skropienia buraków
    1 łyżka
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • jajko
    1
Nadzienie
  • sera koziego twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki
    230 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • listków tymianku, świeżych
    1 łyżka
    ⅓ łyżki tymianku, suszonego
  • orzeszki piniowe do posypania tarty (ok. 30 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.9 kcal / 1124.9 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 158.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...