Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
TM5 TM6

Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami

Składniki

Ciasto

  • 100 - 150 g czerwonych buraków, średnich, nieobranych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, do skropienia buraków
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 jajko

Nadzienie

  • 230 g sera koziego, twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g śmietany, 30% tłuszczu
  • 1 jajko
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka listków tymianku, świeżych
  • 30 g orzeszków piniowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1058 kJ / 252 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
17.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie