
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
czerwonych buraków średnich, nieobranych100 - 150 g
-
oliwy z oliwek do skropienia buraków1 łyżka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
soli¼ łyżeczki
-
jajko1
Nadzienie
-
sera koziego twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki230 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
jajko1
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
listków tymianku, świeżych1 łyżka
-
orzeszki piniowe do posypania tarty (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.9 kcal /
1124.9 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
158.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska