
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 - 150 g czerwonych buraków średnich, nieobranych
- 1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia buraków
- 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 150 g masła pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 1 jajko
Nadzienie
- 230 g sera koziego twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 jajko
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżka listków tymianku, świeżych
lub ⅓ łyżki tymianku, suszonego - orzeszki piniowe do posypania tarty (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 268.9 kcal / 1124.9 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Sód
- 158.1 mg