
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
100 - 150 g czerwonych buraków średnich, nieobranych
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia buraków
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 jajko
Nadzienie
-
230 g sera koziego twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 jajko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka listków tymianku, świeżych
-
orzeszki piniowe do posypania tarty (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.9 kcal /
1124.9 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
158.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska