
Urządzenia i Akcesoria
Ryż pieczony z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
ryżu basmati400 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
różyczek kalafiora200 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry25 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
rodzynek80 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 czubata łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
oleju słonecznikowego50 g
-
wody800 g
-
soli2 - 3 łyżeczki
-
migdały, w słupkach do posypania (patrz wskazówka)
-
kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji2 - 3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368 kcal /
1542 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska