Ryż pieczony z warzywami

Ryż pieczony z warzywami

3.9 364 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • ryżu basmati
    400 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    200 g
  • różyczek kalafiora
    200 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    25 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • rodzynek
    80 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 czubata łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • oleju słonecznikowego
    50 g
  • wody
    800 g
  • soli
    2 - 3 łyżeczki
  • migdały, w słupkach do posypania (patrz wskazówka)
    orzeszki ziemne, niesolone, do posypania (patrz wskazówka)
  • kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji
    2 - 3 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 368 kcal / 1542 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...