
Urządzenia i Akcesoria
Ryż pieczony z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
400 g ryżu basmati
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g różyczek kalafiora
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g rodzynek
-
1 czubata łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
50 g oleju słonecznikowego
-
800 g wody
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
migdały, w słupkach do posypania (patrz wskazówka)
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368 kcal /
1542 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
45min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1h 20min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min