Urządzenia i Akcesoria
Ryż pieczony z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
400 g ryżu basmati
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g różyczek kalafiora
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g rodzynek
-
1 czubata łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
50 g oleju słonecznikowego
-
800 g wody
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
orzeszki ziemne, niesolone, do posypania (patrz wskazówka)migdały, w słupkach do posypania (patrz wskazówka)
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
1542 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min