Makaron z owocami morza duszonymi w winie

Makaron z owocami morza duszonymi w winie

4.4 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
    10 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    30 g
  • krążków kalmarów, surowych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    200 - 220 g
  • ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio, rozmrożonych
    200 - 220 g
  • białego wina, wytrawnego
    300 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    120 g
  • wody
    100 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.6 kcal / 1939.8 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 30.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 363.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...