
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
krążków kalmarów, surowych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 - 220 g
-
ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio, rozmrożonych200 - 220 g
-
białego wina, wytrawnego300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle120 g
-
wody100 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.6 kcal /
1939.8 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
363.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska