Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g masła
- 200 - 220 g krążków kalmarów, surowych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- 200 - 220 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio, rozmrożonych
- 300 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 100 g wody
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1939.8 kJ / 463.6 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 363.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Makaron z krewetkami i porem
30 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1h
Risotto z owocami morza
1h 5min
Ryż z owocami morza
1 Std. 15 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Małże po marynarsku
1 Std. 15 Min
Risotto z krewetkami
45 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min