
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
mieszanki ryżu basmati i dzikiego150 g
-
soli½ łyżeczki
-
krewetek mrożonych, uprzednio rozmrożonych, obranych i oczyszczonych220 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół20 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego140 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
miodu5 g
-
sosu rybnego (opcjonalnie)5 g
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 szczypty
-
wody400 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
kolendra, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303 kcal /
1269 kJ
Białko
13.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska