Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szparagami w sosie serowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1600 g wody
-
100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego100 g zielonego groszku, świeżego
-
100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania 12 min
-
100 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
100 g jogurtu naturalnego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.3 g
Kalorie
1311 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min