Makaron ze szparagami w sosie serowym
TM5 TM6

Makaron ze szparagami w sosie serowym

Składniki

  • 250 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1600 g wody
  • 100 g zielonego groszku, świeżego
  • 100 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g makaronu, suchego, typu penne, o czasie gotowania 12 min
  • 100 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1311 kJ / 310 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
42.5 g
Tłuszcz
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie