
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z krewetkami i ananasem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
soku ananasowego lub zalewy pozostałej po odsączeniu ananasów50 g
-
białego octu winnego40 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki300 g
-
oleju30 g
-
kawałków ananasa, z puszki300 g
-
krewetek mrożonych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych400 g
-
tacos, gotowych (1 opakowanie)12
-
kolendry, świeżej drobno pokrojonej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
143 kcal /
599 kJ
Białko
10.33 g
Tłuszcz
1.74 g
Węglowodany
21.32 g
Błonnik
3.26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże z serowym sosem
40 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Tacos z krewetkami
25 min
Koktajl z krewetek
45 min
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min