
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
gwiazdki anyżu3
-
goździków½ łyżeczki
-
ziaren ziela angielskiego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku4
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)1 - 2
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki wraz z zalewą200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia kurczaka¾ łyżeczki
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 2 cm kawałki650 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego120 - 140 g
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 0,5 cm kostkę120 g
-
tortilli kukurydzianych pokrojonych w paski (1 x 4 cm) (patrz wskazówka)150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203.2 kcal /
850.6 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
523.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska