Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
-
50 g octu balsamicznego
-
50 g miodu, płynnego50 g syropu klonowego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 gałązki koperku, świeżego
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kaszy bulgur
-
300 g młodej marchewki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.8 g
Kalorie
2720.4 kJ /
652.8 kcal
Tłuszcz
38.8 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min