
Wersje kompatybilne
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
- 50 g octu balsamicznego
-
50
g syropu klonowego
lub 50 g miodu płynnego - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 gałązki koperku, świeżego
- 1200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 200 g kaszy bulgur
- 300 g młodej marchewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 652.8 kcal / 2720.4 kJ
- Białko
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Błonnik
- 3.8 g