
Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów100 g
-
octu balsamicznego50 g
-
syropu klonowego50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
koperku, świeżego4 gałązki
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kaszy bulgur200 g
-
młodej marchewki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
652.8 kcal /
2720.4 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.