
Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów100 g
-
octu balsamicznego50 g
-
syropu klonowego50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
koperku, świeżego4 gałązki
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kaszy bulgur200 g
-
młodej marchewki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
652.8 kcal /
2720.4 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIOSNA
11 Przepisów
Polska
Polska