Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym

Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym

4.5 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
    100 g
  • octu balsamicznego
    50 g
  • syropu klonowego
    50 g
    50 g miodu, płynnego
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
    400 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • koperku, świeżego
    4 gałązki
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kaszy bulgur
    200 g
  • młodej marchewki
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 652.8 kcal / 2720.4 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...