
Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
-
50 g octu balsamicznego
-
50 g syropu klonowego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 gałązki koperku, świeżego
-
1200 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kaszy bulgur
-
300 g młodej marchewki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
652.8 kcal /
2720.4 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
3.8 g