Wersje kompatybilne
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
- 50 g octu balsamicznego
- 50 g syropu klonowego
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 gałązki koperku, świeżego
- 1200 g wody
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 200 g kaszy bulgur
- 300 g młodej marchewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2720.4 kJ / 652.8 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 Min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min.
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Ryba z warzywami na parze
1u. 15min