Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
TM6 TM5

Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym

4.5 ( 35 ocen )

Składniki

  • 100 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
  • 50 g octu balsamicznego
  • 50 g syropu klonowego
    lub 50 g miodu płynnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 gałązki koperku, świeżego
  • 1200 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • 200 g kaszy bulgur
  • 300 g młodej marchewki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
652.8 kcal / 2720.4 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy